Новини

Назад

Вадим Бойченко розповів послу Швеції про перспективи розвитку Маріуполя

22 квітня 2021, 11:47
1655
Суспільство

Міський голова Вадим Бойченко провів зустріч з послом Швеції в Україні Тобіасом Тібергом. Сторони обговорили питання безпеки, економіки та перспектив розвитку міста.

Вадим Бойченко розповів про досягнення міста за останні шість років. Зокрема, відзначив формування нової транспортної моделі, створення європейського рівня в наданні комунальних послуг та соціальних сервісів, проведення реконструкцій шкіл та лікарень.

«Сьогодні ми розробляємо Стратегію розвитку міста до 2030 року. Вона визначить ключові точки росту для Маріуполя. У фокусі уваги - створення нових можливостей для молоді. Тому ми робимо акцент на розвиток IT-індустрії, освіти та медицини», - сказав Вадим Бойченко.

За словами мера, серед ключових проєктів, які можуть стати опорою в побудові нової економічної моделі - відкриття першої в Україні IT-школи на базі ЗОШ №7, будівництво повноцінного медичного комплексу та можливість створення приватного технічного університету.

Тобіас Тіберг підкреслив, Швеція є прихильником України в питаннях політичного та економічного потенціалу.

«Ми завжди дотримуємося цього. У Маріуполі є хороші умови для інвестицій. Приємно, що в місті діє шведська компанія, яка проводить навчання та тренінги у сфері IT. Надихає, що ви, попри всі виклики, фокусуєтесь на розвитку», - зазначив посол Швеції.