Новини

Назад

Вадим Бойченко розкритикував роботу керівників комунальних підприємств

03 вересня 2021, 16:09
2461
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Маріупольці скаржаться на відсутність своєчасного покосу трави та утримання доріг. Про це доповіли на апаратній нараді міському голові Вадиму Бойченку.

Директорка департаменту по роботі з персоналом та зверненнями громадян Вікторія Захарченко зазначила, що за останній місяць жителі скаржаться, що у багатьох місцях «Зеленбуд» не косить траву. Вадим Бойченко адресував це питання керівнику підприємства Сергію Кесареву.

«Ми не змогли заключити договір по ремонту техніки малої механизації. У результаті 30% техніки не було готово до експлуатації. Тому ми не змогли у повному обсязі виконати поставлену задачу», - сказав Сергій Кесарев.

Мер заявив, що це не виправдовує не виконання робіт. За його словами, скарги жителів - персональна відповідальність керівництва комунального підприємства.

«Наше завдання – чітко виконувати поставлені жителями задачі. Ви мали заздалегіть укласти всі потрібні договори та підготувати техніку. Наразі через ваші недопрацювання постраждали маріупольці. Тому вважаю справделивим позбавити керівництво підприємства премії», - наголосив Вадим Бойченко.

Також Вікторія Захарченко відзначила скарги на роботу «Автодору». Директор департаменту транспорту та зв'язку Василь Клат відповів, що підприємство почало більше направляти ресурсів на соціальні заявки жителів, тому деяким дорогам не встигли приділити відповідну увагу.

Міський голова розкритикував керівництво профільного департаменту та комунального підприємства та позбавив преміювання. Вадим Бойченко поставив задачу – повноцінно утримувати дороги міста та своєчасно реагувати на погіршення асфальтного полотна.

«Ми створили комунальне підприємство та інвестували у нього десятки мільонів гривень. Я хочу бачити ефективне управління та роботу. Маєте не лише ремонтувати дорожнє полотно, але й утримувати існуюче», - підкреслив міський голова.