Новини

Назад

Вадим Бойченко подякував лікарям за боротьбу з COVID-19

24 листопада 2021, 11:29
2184
Медицина, Сесії міської ради

Міський голова Вадим Бойченко назвав лікарів справжніми героями за їх боротьбу проти COVID-19. За його словами, сьогодні перед маріупольцями стоїть спільний виклик – підготуватися до наступної хвилі пандемії. Для цього необхідно вакцинуватися.

«Маріуполь продовжує боротися з пандемією коронавірусу. На передовій у боротьбі з цією хворобою знаходяться наші медичні працівники. Лікарі та медсестри. Вони кожного дня рятують наше життя та здоров’я наших з вами родичів, сусідів, знайомих, колег. У них дуже часто немає часу на обід, а інколи і на сон. Але вони продовжують стояти надійним щитом проти COVID-19», - наголосив Вадим Бойченко.

Мер додав, що медична система міста витримала «удар» від нової хвилі пандемії. Це сталося завдяки тому, що підготовка лікарень розпочалася ще весною. Вадим Бойченко розповів, що хвороба стала набагато важчою та агресивною. Так, якщо раніше пацієнт перебував на койко-місці 10-14 днів, то сьогодні понад 20 днів. Потреба у кисні збільшилася у тричі.

«96% тих, хто захворів – невакциновані. Вакциновані жителі хворіють у легкій, або середній формі. Жоден з тих, хто зробив вакцину не помер», - сказав мер. 

Він зауважив, що вже понад 40% маріупольців зробили щеплення. Проте досі низький рівень вакцинації серед старшого покоління. Саме вони знаходяться у групі ризику. Міський голова призвав жителів переконати своїх батьків, бабусь та дідусів зробити щеплення та захистити себе.

«Від нашої спільної позиції залежить, як ми пройдемо наступну хвилю пандемії. А вона буде весною. Ключовим у цьому є те, який ми будемо мати рівень вакцинації. Тільки зробивши щеплення ми виробимо колективний імунітет та переможемо COVID-19», - підкреслив Вадим Бойченко.