Новини

Назад

Вадим Бойченко: «Ми змінюємо формат мислення управлінців»

13 травня 2021, 11:36
1441
Суспільство

Стартував завершальний модуль програми Master of Public Administration. Першу лекцію для студентів прочитав міський голова Вадим Бойченко. Він розповів про вміння змінювати мислення, а також поділився секретами власного успіху.

Master of Public Administration - унікальний проєкт для України. Аналогів йому в країні немає. Ініціатор - Маріупольська міська рада. Проводиться за підтримки Групи Метінвест. Учасники проєкту - 30 керівників муніципалітетів з Маріуполя, Запоріжжя, Кривого Рогу, Краматорська, Авдіївки та Покровська.

Програма передбачає 14 навчальних модулів в області бюджетування, зеленого розвитку, місцевого самоврядування, маркетингу, брендингу та менеджменту. Після студенти проходять стажування і захищають свої проєкти.

«Програма МРА - покликана зробити керівників ефективними менеджерами, для яких на першому місці - розвивати міста та робити життя людей кращим. Ми йдемо від неефективних моделей роботи. Ми змінюємо формат мислення управлінців, а разом з ними міняємо принципи роботи», - підкреслює Вадим Бойченко.

В ході лекції Вадим Бойченко наголосив на важливості застосування системного підходу. На його думку, щоб змінити мислення, потрібно планувати, виходити із зони комфорту, брати на себе відповідальність. Важливо зібрати команду різних за темпераментом людей зі спільними цілями, мислити критично, розмовляти з людьми, чути їх, а також приймати нестандартні рішення.

«Завдяки цим правилам і нестандартним рішенням - зробили Маріуполь іншим. Наприклад, на базі класичної бібліотеки створили креативний простір - ІТ-хаб та електронну бібліотеку. «Подружили» шаховий клуб та ІТ-фахівців. На базі закинутого будинку з'явився найбільший в Україні Мультицентр. Стара водонапірна вежа стала центром розвитку туризму», - підкреслив міський голова.

Він додав, що Маріуполь не зупиняється на досягнутому і втілює мрії в реальність. Вже зараз почали реалізацію проєктів з модернізації всієї мережі водопостачання, будівництва сталевого будинку для кваліфікованих фахівців і реконструкції пляжу в Лівобережному районі. У планах - створення медичного кампуса, нового стадіону, поява в місті свого Діснейленду та Ейфелевої вежі.