Новини

Назад

Український фонд соціальних інвестицій виділить близько 15 мільйонів на будівництво квартир для нових маріупольців

30 травня 2019, 13:06
2459
Суспільство, Соціальне забезпечення

Маріупольська міська рада і Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) підписали Меморандум про співпрацю. В рамках його реалізації фонд планує виділити близько 15 мільйонів гривень на облаштування житла для нових маріупольців і проведення ремонтних робіт в двох дитячих садах.

На зустрічі інтереси сторін представили заступник міського голови Михайло Івченко та заступник виконавчого директора УФСІ Олег Овчинников.

«Ми плідно працюємо в даному напрямку. Вже 200 родин з числа переселенців отримали квартири. На черзі ще 620. Для реалізації даного проекту визначили два об'єкти в Кальміуському і Лівобережному районах. Необхідно підготувати проектно-кошторисну документацію, по результатом якої, отримаємо фінансову підтримку і проведемо реконструкцію приміщень для створення квартир », - зазначив Михайло Івченко. 

Також він розповів про вже реалізовані проекти. Так, за фінансової підтримки Європейського Союзу, відкрили перший в Україні соціальний гуртожиток для переселенців. За програмою співфінансування Кабінету Міністрів України провели реконструкцію двох житлових будинків і облаштували 39 квартир. Ще понад 130 квартир придбали за фінансової підтримки Міністерства з питань тимчасово окупованих територій.

Олег Овчинников подякував партнерам за бажання створювати комфортні умови для вимушених переселенців.

«У нашій програмі беруть участь міста з усієї Донецької області. Те, що ми сьогодні тут, ще раз доводить, що коли хтось дійсно хоче вирішувати проблеми, то знаходить для цього можливості. Ваша маріупольська громада цьому підтвердження», - підкреслив Олег Овчинников.

В рамках подальшої співпраці з УФСІ планується провести заміну покрівлі в двох маріупольських дитячих садах.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.