Новини

Назад

У столиці проходив III Міжнародний саміт мерів

10 жовтня 2018, 08:43
1897
Суспільство

Вчора, 9 жовтня, У Києві проходив третій щорічний Міжнародний саміт мерів. У числі учасників мери українських та зарубіжних міст, а також представники бізнесу та експерти з регіонального розвитку. Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко також взяв участь у заході.

Міжнародний саміт мерів є ефективним майданчиком для обміну досвідом, обговорення сучасних світових тенденцій розвитку, залучення інвестицій для муніципального розвитку.

Ключовою темою саміту стало питання розвитку міст України в умовах глобалізації. Як приклад, учасники обговорили успішний досвід розвитку таких міст, як Нью-Йорк, Осло й Ейндховен.

У ході панельної дискусії спікери відзначили, що сьогодні міста повинні розвивати свою інфраструктуру, щоб мати можливість конкурувати за людей. У числі найбільш актуальних напрямків, які, на думку експертів, дозволяють бути конкурентоспроможними, виділили енергозбереження, впровадження принципів «Smart City» та стійкий зелений розвиток.

Говорячи про проблеми, з якими стикаються українські міста, на саміті були представлені статистичні дані про те, які сфери хвилюють людей найбільше. Так, 36% опитаних вважають однією з головних проблем питання, пов'язані з благоустроєм міст. Ще 22% опитаних турбує сфера захисту навколишнього середовища. Також майже 20% респондентів відзначили, що поліпшень вимагають сфери освіти та туризму.