Новини

Назад

У Маріуполі з'явиться спортцентр для всієї родини

01 лютого 2021, 17:07
3932
Спорт

У Приморському районі проходить реконструкція комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №2. Після ремонту близько двох тисяч дітей зможуть професійно займатися плаванням, відвідувати секції гімнастикита стрільби з лука. Також в оновленому приміщенні буде відкрито спортивний центр для всієї родини. Фінансування ведеться з міського, обласного та державного бюджетів.

Останній раз капітальний ремонт будівлі проводився в 1972 році. Мета поточної реконструкції не тільки створення комфортних умов для занять спортом, а й оптимізація приміщень. Так, будуть проведені ремонт і обробка чаші басейну. Підключать систему очищення і підігріву води для занять в будь-який час року. До ремонту він працював тільки в опалювальний сезон. Буде встановлена ​​приточно-витяжна вентиляція. Також перепланування дозволить розмістити душові та роздягальні в максимальній близькості до басейну. Раніше їх поділяв коридор, що доставляло незручності відвідувачам ДЮСШ.

Крім цього, буде розширено і подовжено клас для занять зі стрільби з лука. Він буде відповідати міжнародним стандартам і всім потребам стрільців. Це дозволить навчати дітей на професійному рівні.

«Реконструкція дозволить створити комфортні та, найважливіше, такі, що відповідають світовим нормам умови для тренувань. Дві тисячі дітей будуть отримувати професійні навички і надалі розвивати свою спортивну кар'єру», - зазначив заступник міського голови Олександр Кочурін.

На сьогодні виконано 95% демонтажних робіт, утеплення покрівлі ПІР плитами, монтаж вікон. Ведеться утеплення фундаменту та фасаду, розпочато установку вентиляційного обладнання. Також планується заміна вікон і вітражів, інженерних мереж і внутрішніх комунікацій, оздоблення вентильованого фасаду. Завершити роботи планується в 2022 році.