Новини

Назад

У Маріуполі вшанували пам'ять жертв Голокосту

27 січня 2021, 17:03
1479
Суспільство

Сьогодні Маріуполь разом з усім світом вшановує пам'ять жертв Голокосту. У зв'язку з цим в місті пройшов траурний мітинг. Маріупольці поклали квіти до меморіальної дошки «В'язням розстріляного маріупольського гетто. 1941». Вона розташована на будівлі першого корпусу Приазовського державного технічного університету.

На заході були присутні заступник міського голови Сергій Захаров, головний рабин Маріуполя Менахем Мендел Коен, голова національної громади ромів Маріуполя Огли Аркадій Вікторович і представники єврейської громади.

«З болем і скорботою ми згадуємо ті страшні події. Зберігши ці почуття, ми повинні створювати майбутнє для наших дітей і онуків, стоячи на сторожі свободи, гуманізму та толерантності», - зазначив Сергій Захаров.

Варто зазначити, що Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту був встановлений в 2005 році Генеральною Асамблеєю ООН. Україна була однією з країн-ініціаторів прийняття зазначеної резолюції. Під Маріуполем, в селищі Агробаза, знаходилося місце масових розстрілів єврейського населення.