Новини

Назад

У Маріуполі привітали педагогів з професійним святом

02 жовтня 2019, 18:43
2361
Суспільство, Освіта

У першу неділю жовтня своє професійне свято відзначають працівники освіти. Напередодні урочистостей міський голова Вадим Бойченко привітав маріупольських вчителів. Концерт пройшов у палаці культури «Український дім».

У холі палацу міські центри творчості та позашкільної роботи представили вироби своїх вихованців. Мер оцінив результати дитячої творчості. Вадим Бойченко зазначив, що вчителі формують наше майбутнє, виховуючи підростаюче покоління.

Не парти, які ми купуємо в рамках «Нової української школи», не ремонти, які ми проводимо в навчальних закладах, не спортивні поля і зали, які ми будуємо, є душею і серцем освітньої системи. Це все не працює без головної людини - вчителя,
зазначив міський голова.

Більшість маріупольських вчителів підготували переможців міських, обласних і всеукраїнських конкурсів та олімпіад. Кращим педагогам вручили почесні грамоти і пам'ятні подарунки. Також відзначили найбільш активні батьківські комітети.

Заступник міського голови Олександр Кочурін підкреслив, що сьогодні сфера освіти в пріоритеті у міської ради: «Уже формується бюджет наступного року. Плануємо зробити в кожній установі спеціальний заохочувальний фонд, який ви б самі для себе розподіляли».

Слова подяки на адресу викладачів прозвучали від директора департаменту освіти Тетяни Братчикової та ректора Приазовського державного університету В'ячеслава Волошина.

«Ваша робота є символом вірності благородному покликанню. Ви служите дітям провідником у світ знань. Даєте їм можливість розкрити свій потенціал», - підкреслила Тетяна Братчикова.

До привітань приєдналися і творчі колективи міста. Вони підготували для педагогів святкову програму.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.