Новини

Назад

У Маріуполі Посол Франції зіграла разом з оркестром «Ренесанс»

11 липня 2018, 20:45
1952
Культура

У Маріуполі вперше проходить фестиваль, присвячений Дню взяття Бастилії. Почесний гість свята - Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон. А родзинкою заходів став її виступ у складі камерного оркестру «Ренесанс».

Ще під час репетиції вона розповіла, що раніше займалася музикою, але не є професійним музикантом. З роллю соліста їй не впоратися, але грає з оркестрами вже 25 років.

Ізабель Дюмон у вітальному слові спілкувалася з глядачами трьома мовами - французькою, українською та російською. Вона зазначила, що у 2015 році, приступивши до посади Посла, зробила свій перший візит до Маріуполя.

За її словами, сьогодні історична дата - вперше за часи незалежної України Франція відзначає своє національне свято у Маріуполі. Ізабель Дюмон подякувала всім, хто працював над підготовкою і організацією цього свята.

«Моя присутність у Маріуполі - знак солідарності та дружби. Це символ того, що спільними зусиллями ми можемо зробити ще більше», - підкреслила Посол.

У свою чергу, міський голова Вадим Бойченко розповів про надану Маріуполю підтримку з боку Уряду Франції. Зокрема, він зазначив позицію Ізабель Дюмон, її роль у розвитку нашого міста і подякував за співпрацю.

Нам випав рідкісний шанс насолодитися прекрасними французькими композиціями у виконанні Посла Франції в Україні Ізабель Дюмон і наших музикантів. Мова музики - досконалий. Це мова серця і душі. Вона зрозуміла кожному. І ми сьогодні почуємо яка вона, Франція
зазначив Вадим Бойченко.

Віолончелістка-дипломат виконала разом з музикантами твори французьких композиторів такі, як Габріель Форе «Елегія», Сен-Санс «Танець смерті» та інші. Глядачі бурхливими оваціями подякували оркестру за прекрасний вечір, особливо їх надихнула участь Посла Франції.