Новини

Назад

У Маріуполі підписали меморандум щодо розвитку медичної інфраструктури і сервісів

06 липня 2020, 16:04
1235
Суспільство, Медицина, Співпраця з міжнародними організаціями

Сьогодні Маріупольська міська рада підписала меморандум про співпрацю з Українським фондом соціальних інвестицій. В рамках документа планують реалізувати ряд ініціатив щодо поліпшення медичної інфраструктури і сервісів. Серед них - енергоефективна модернізація в амбулаторії 3 і Центрі первинної медико-санітарної допомоги № 4. Проєкт реалізується Урядом Німеччини.

Перший заступник міського голови Михайло Когут висловив подяку партнерам за можливість втілювати в життя такі важливі соціальні проєкти. «В умовах пандемії ми посилили фінансування в сферу охорони здоров'я. Сьогодні в стадії реконструкції кілька районних амбулаторій, також дитяче інфекційне відділення. Дана угода дасть нам додаткові інструменти і прискорить модернізацію медичної інфраструктури», - зазначив він.

Заступник міського голови Ксенія Сухова наголосила, що охорона здоров'я - це ключова сфера, де жителі хочуть і бачать позитивні зміни: «Тому допомога партнерів і міжнародних донорів тут неоціненна. Ми розвиваємо в Маріуполі медичний сервіс, орієнтуючись, в першу чергу, на людину. Покращуємо умови для роботи персоналу та якість послуг для пацієнтів».

Директор Південно-східного регіонального представництва УФСІ Василь Буртник зазначив, що Маріуполь активно розвивається в напрямку якісного медичного сервісу для громади.

В рамках зазначеного проєкту планується профінансувати енергоефективне оновлення приміщення амбулаторій, а саме: капітальний ремонт покрівлі та утеплення фасаду. Запланований розмір фінансування - близько 6 млн грн. Також проведуть ряд тренінгів для лікарів та керівників медичних установ.

Проєкт «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури - поліпшення первинної сільської медицини» ініційований Урядом Німеччини. На його реалізацію в Україні через Банк розвитку KfW виділений грант у розмірі 14,5 млн євро. Впроваджує Проєкт Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ) у співпраці з територіальними громадами та керівництвом установ первинної медико-санітарної допомоги.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.