Новини

Назад

У Маріуполі підбили підсумки роботи правоохоронців за півроку

11 липня 2019, 15:30
1342
Суспільство

Сьогодні у Головному управлінні Національної поліції України у Донецькі області відбулася координаційна нарада, на якій підбили підсумки роботи поліції Донеччини за перше півріччя поточного року. У нараді взяли участь голова Донецької ОДА Павло Кириленко, заступник міського голови Ярослав Хотнянський, начальник Головного управління Микола Семенишин, директор департаменту з питань безпеки та запобігання корупції міської ради Григорій Березун, представники прокуратури, Операції об’єднаних сил та СБУ.  

Микола Семенишин розповів, що рівень довіри населення до поліції у Донецькій області один з найвищих в Україні. За його словами, рівень злочинності є одним з найнижчих у державі. На 10 тисяч населення припадає 31 злочин. Всього зареєстровано 13 тисяч злочинів, з яких розкрито - 4600. Крім того, начальник ГУНП в Донецькій області зазначив, що однією з основних проблем є незаконна вирубка лісів. За шість місяців було зареєстровано 110 фактів вирубки.

 «За результатами соціологічних досліджень, поліція Донеччини входить до десятки органів, яким населення найбільше довіряє. Рівень довіри складає 35%. Крім того, за допомогою до поліції звернулися 194 тисячі людей, що на дві тисячі більше, ніж минулого року», - сказав Микола Семенішин.

Також підбили підсумки та означили існуючі проблеми заступник командувача Операції об’єднаних сил Богдан Бондар та начальник ГУ СБУ в Донецькій області Володимир Петриченко.

У свою чергу, Павло Кириленко підкреслив, що профільні департаменти вивчать питання тотальної вирубки лісів та проблему продажу алкогольних напоїв. Особливу увагу буде приділено організації безпеки на виборах.

 «Основне завдання поліції - забезпечити чесні, прозорі й незаангажовані вибори. Кожному громадянину має бути надана можливість зробити своє волевиявлення», - зазначив він. 

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.