Новини

Назад

У Лівобережному районі створено 193 ОСББ

05 серпня 2020, 14:00
1172
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Маріупольські ОСББ активно реалізують проекти по ремонту та благоустрою будинків завдяки міській Програмі підтримки. В об'єднаннях Лівобережного району по вулиці Пашковського, 8/1, 10, проспекту Лікувальному, 9, 3 і проспекту Єдності 56/12 вже створені «Затишні двори». Міський голова Вадим Бойченко підписав Меморандум про співпрацю з головами цих ОСББ.

Так, жителі будинків об'єднання «61 Квартал-1» діляться, що з 2016 року в їх будинках було зроблено дуже багато: міні-проект по ремонту інженерних мереж опалення, водопостачання, водовідведення та електричних мереж, капітальний ремонт покрівлі, посилення несучих конструкцій. На підтримку двох будинків з міського бюджету спрямовано понад 5 мільйонів гривень. Також в під'їздах встановлені спеціальні контейнери для роздільного збору твердих побутових відходів.

Перезавантаження комунальної сфери дало свої плоди. З кожним днем ми бачимо все більше і більше сучасних упорядкованих дворів. Дякую тим людям, котрі не побоялися взяти на себе відповідальність за власний будинок. А головам ОСББ - за допомогу в позитивних змінах Маріуполя
зазначив Вадим Бойченко.

ОСББ «61 Квартал-2» також створено в 2016 році. За цей час мешканці отримали близько двох мільйонів гривень з міського бюджету на міні-проект по ремонту інженерних мереж опалення, заміну віконних і дверних блоків і капітальний ремонт покрівлі в двох будинках.

Для реалізації програми «Затишний двір» два ОСББ вибрали загальну локацію між будинками. У жителів з'явилися сучасна упорядкована територія і місце проведення дозвілля. Тут заасфальтували дорогу, поклали пішохідні зони ФЕМом, встановили лавочки, альтанки, урни, дитячий майданчик, тенісний стіл, сушилку для білизни і надпід'їздні арки. Бюджет склав понад 2 млн гривень.

«Після того, як у нас з'явився такий гарний двір, ми стали проводити більше масових заходів. Загальний процес вибору проектів і реалізації задуманого допоміг познайомитися та стати більш дружними. Можливість самостійно розподіляти кошти зробила жителів більш відповідальними. Тепер ми дбайливо ставимося до своїх домівок і дворів, щоб зберегти цю красу», - розповіла голова ОСББ «61 Квартал-1» Тетяна Жидкова.

Об'єднавшись в ОСББ «61 Квартал-4» і «61 Квартал-5», жителі змогли зробити свої будинки більш комфортними. Так, інженерне введення оснащене приладом обліку теплової енергії, проведено капітальний ремонт покрівлі, замінено віконні та дверні блоки, проведено поточний ремонт мереж теплопостачання. Загальна сума підтримки з міського бюджету - понад три мільйони гривень.

У 2019 році був створений «Затишний двір», де зараз відпочивають всі жителі ОСББ. На місці встановили зручні лавочки зі спинками, затишну альтанку, перголу, пісочницю, дитячий баштовий комплекс, карусель і антивандальні спортивні тренажери.

На сьогодні в Маріуполі зареєстровано 870 ОСББ, з них 193 - в Лівобережному районі.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.