Новини

Назад

Transparency International Ukraine ставить прозорість Маріуполя у приклад

15 травня 2019, 09:28
2248
Суспільство, Економіка

Маріуполь – серед лідерів найбільш прозорих міст України у відповідному рейтингу проекту «Прозорі міста» Transparency International Ukraine. Громадська організація ставить у приклад Маріуполь, який працюючи на засадах прозорості, підвищує довіру міжнародних партнерів та залучає багатомільйонні інвестиції.

Так, у комплексне рішення проблем водозабезпечення півмільйонного Маріуполя Уряд Франції інвестує 64 мільйони євро. ЄІБ виділить близько 30 млн євро на комплексну заміну водопровідних мереж та реконструкцію насосних станцій міста. У будівництво сучасної транспортної моделі IFC, E5P ЄБРР вкладає близько 33 млн євро, які підуть на придбання майже 140 одиниць сучасного транспорту та реконструкцію депо. Європейський інвестиційний банк  у реконструкцію зовнішнього освітлення міста направляє 17 мільйонів євро.   

Лідируючі позиції в Рейтингу прозорості міст України, впровадження електронних інструментів демократії, підвищення рівня безпеки - усе це стало необхідним критерієм для залучення іноземних інвестицій. Вони підуть на реалізацію масштабних інфраструктурних проектів та комплексне вирішення ключових проблем міста. 

«Прозорість - це гроші. І це не порожні слова - Маріупольська міська рада доводить своїм прикладом. А поки надихаємось досвідом Маріуполя у залученні коштів до бюджету міста завдяки високим позиціям у Рейтингу прозорості міст України», - зазначають в Transparency International Ukraine.

Нагадуємо, ще у 2017 році Маріуполь займав у рейтингу прозорих міст України 57 місце. За короткий строк місто поліпшило свої показники, впровадило новітні сервіси та передовий досвід. І вже у 2018 році Маріуполь став лідером рейтингу. Минулого року він першим потрапив у клуб «Прозорих міст України». Його відзначили пам'ятною табличкою від міжнародної організації Transparency International. Таку нагороду вручають лише тим містам, які подолали позначку в 80 балів зі 100 можливих.

Бюджет Маріупольської міської ради є надійно захищеним. У тому числі й рейтингом прозорості. Кошти громади ефективно направляються на вирішення нагальних потреб населення. Як результат – Маріуполь втілює у життя амбітні проекти та впроваджує інноваційні рішення.