Новини

Назад

Точний діагноз та оперативна допомога: у Маріуполі розвивають екстрену медицину

07 серпня 2020, 10:32
1501
Суспільство, Медицина

У міській лікарні №1 продовжуються роботи зі створення відділення екстреної допомоги та ремонту хірургічного відділення. Пацієнти зможуть отримати високоточну діагностику та оперативну допомогу. Міський голова Вадим Бойченко оцінив хід робіт.

Проєкт з трансформації приймального відділення у екстренне реалізується в рамках державної програми «Велике будівництво». Відділення розміститься у хірургічному корпусі. Наразі обладнують теплий бокс для двох машин швидкої допомоги. Звідси пацієнти будуть потрапляти до діагностичних кабінетів, а за потреби - до палати інтенсивної терапії. Відділення оснастять новим високотехнологічним обладнанням: комп'ютерним томографом, сучасним рентген-апаратом. І все це зконцентровано на одному поверсі, що дозволяє максимально швидко встановити діагноз та почати потрібне лікування. 

Ключова задача – знизити смертність та створити комфортні умови для лікування. Новий підхід побудовано на увазі до потреб пацієнта. Блоку екстреної медицини ніколи не було в Маріуполі. Сьогодні тут будуть надавати оперативну, повноцінну допомогу та рятувати життя маріупольців,
підкреслив Вадим Бойченко.

На другому поверсі тривають роботи з реконструкції хірургічного відділення. Операційні кімнати матимуть не лише європейський вигляд, але й наповнення. Сучасна техніка дозволить робити малоінвазивні операції, що не завдають значної травми тканинам і органам пацієнта.

«Ми єдина лікарня в Донецькій області, де є умови для видалення каменів з проток жовчного міхура за допомогою ендоскопа. Якщо раніше, після «відкритих» операцій, хворі відновлювалися три тижні, то тепер ми виписуємо пацієнта на третій день», - наголосила директор міської лікарні №1 Лариса Мамаєва.

Вадим Бойченко додав, що це відкриває нові можливості, як для лікування так і для медзакладу – тут зможуть прийняти більше пацієнтів. Загальна вартість робіт – понад 40 млн грн. Джерела фінансування – державний, міський бюджети та Група Метінвест.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.