Новини

Назад

Телеведучий Олександр Педан запустить у Маріуполі проект інноваційної шкільної фізкультури

05 лютого 2019, 16:55
1968
Суспільство

До Маріуполя приїхав відомий телеведучій Олександр Педан. У спеціалізованій школі №66 він представив вчителям Всеукраїнський проект «Junior Z». Разом з міським головою Вадимом Бойченко він підписав Меморандум про сприяння розвитку спорту в Маріуполі.

Мета проекту - популяризація та впровадження нових видів спорту на уроках фізичного виховання.

«Сьогодні не стоїть завдання в школі зробити дітей професійними спортсменами. Ключове - залучити дітей до занять спортом. У нас є стратегія розвитку, є фінансовий ресурс. Тепер важливо залучити вчителів та батьків, для того, щоб наші діти були здорові і змогли реалізувати себе. Цей проект допомагає нам вирішити це завдання», - зазначив мер Маріуполя.

Популярний шоумен спільно з тренерами та представниками спортивних федерацій провів презентацію шести нових видів спорту, які можуть стати альтернативою вже звичним заняттям на уроках фізкультури. Це: чірлідінг, петанк, флорбол, фрізбі, регбі та бадмінтон.

 «Ми хочемо зробити фізкультуру цікавою для дітей. Їм не потрібно насильно нав'язувати види спорту. Діти повинні займатися спортом із задоволенням. Ми хочемо, щоб на уроках фізкультури хлопчики могли грати разом з дівчатками, діти не сиділи з довідками і займалися спортом», - зазначив Олександр Педан.

Вчителям фізкультури докладно розповіли про нові види спорту, а потім для них провели практичний тренінг, де вони змогли відпрацювати необхідні навички.

Варто зазначити, що кожна школа, яка вибрала певний вид спорту отримає необхідний інвентар.

Також в рамках проекту відбудеться конкурс серед учителів, які найбільш активно впровадили в процес фізичного виховання школярів нові види спорту. Переможець отримає 30 тис грн.