Новини

Назад

STEEL FREEDOM 2019: учасники запропонують концепції для реалізації в Маріуполі соціально значимого проекту

09 серпня 2019, 12:56
1155
Суспільство

Традиційно 1 вересня стартує щорічний студентський конкурс STEEL FREEDOM. Він об'єднує студентів архітектурно-будівельних спеціальностей навколо ідеї створення проектів у металі в сегментах житлової та комерційної нерухомості з подальшою реалізацією. Однією з конкурсних категорій стала розробка проекту соціального офісу з громадською приймальною міського голови у Маріуполі.

Організатори конкурсу зазначають, що соціальний офіс - єдиний простір для швидкого надання соціальних послуг населенню з урахуванням сучасних інформаційних технологій із забезпеченням усіх необхідних умов. Ознайомитися з конкурсним завданням можна тут.

Замовником проекту виступає Маріупольська міська рада. Заступник міського голови Сергій Захаров пропонує студентам приєднатися до конкурсу та стати частиною позитивних змін, які зараз відбуваються в Маріуполі.

 «Завдяки вашим новаторським ідеям, ми побудуємо соціальний офіс з приймальною міського голови, який не тільки виконає соціально значиму функцію для жителів, а й стане магнітом на туристичному шляху по місту Марії. Наше бачення - триповерхова будівля з оригінальною архітектурою, яка буде асоціюватися з містом Маріуполь, з урахуванням всіх вимог енергоефективності, доступності та вимог державних будівельних норм», - зазначає він.

Нагадаємо, Маріупольська міська рада виступила замовником Steel Freedom 2018 у категорії «Створення проекту житлового будинку в сегменті доступного житла в м. Маріуполь» у номінації для молодих архітекторів. На даний момент проект з будівництва соціального житла вже пройшов тендер і знаходиться в розробці у відповідності до європейських стандартів. Об'єкт стане знаковим, як для Маріуполя, так і для країни в цілому, так як це перший в Україні житловий будинок у металевому каркасі.

Реєстрація команд учасників конкурсу STEEL FREEDOM 2019 стартує 1 вересня та триватиме до 30 вересня. Термін подачі проектів до 6 листопада. Асоціація Український центр сталевого будівництва (УЦСБ) виступає організатором конкурсу шостий рік поспіль.

За 5 років проведення конкурсу в STEEL FREEDOM взяли участь 793 студента з 16 ВНЗ України, які розробили 310 проектів у сталевому каркасі. Унікальна ідея конкурсу дозволяє молодим і талановитим архітекторам проявити свої можливості з перспективою подальшого працевлаштування у провідних архітекторів України, а також престижних компаніях України і за кордоном.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.