Новини

Назад

Річ у тім 2.0: у Маріуполі відкрилась виставка, присвячена боротьбі з домашнім насильством

06 грудня 2021, 14:26
1103
Суспільство

Сьогодні у «Мультицентрі» відбулось відкриття виставки проти насильства "Річ у тім 2.0". На ній представлено 16 фотографій, на яких зображені відомі сучасні діячі. Вони тримають у руках речі, за допомогою яких відбувалося домашнє насильство в реальних подіях. Захід відвідала секретарка міської ради Ксенія Сухова.

Вона поділилась своїми враженнями та розказала, як розвивається напрямок захисту від насильства у місті.  

«На сьогодні питання домашнього насильства поширене не тільки в Маріуполі, а й у всій Україні. У нашому місті щороку надходить близько півтори тисячі дзвінків щодо насильства. Місто робить все, щоб протистояти цьому. Впроваджено різні сервіси, відкрито шелтери, діють мобільні бригади та консультації про допомогу. Головне для людей – це довіра, а для нас готовність допомогти», - зазначила Ксенія Сухова.

На виставці представлені різні історії, як дорослих, так і дітей. Вони стосуються психологічного, фізичного, економічного та сексуального насильства. Відвідувачі можуть за допомогою QR-коду на фотографії перейти до перегляду роликів створених в рамках акції. В них актори, ведучі, музиканти, вчені та спортсмени розповідають реальні історії постраждалих від домашнього насильства.

Кампанія “Річ у тім” реалізується спільно із UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення. Подія до старту Всесвітньої акції “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства”, а також регіональні події у 24 обласних центрах підтримуються спільно зусиллями агенцій Організації Об’єднаних Націй в Україні.

Виставку може безкоштовно відвідати кожен бажаючий. Вона проходить у «Мультицентрі» (вулиця Українського козацтва, 51).