Новини

Назад

Нові можливості для навчання: у Маріуполі створять першу в Україні IT-школу та оновлять Морський ліцей

23 квітня 2021, 09:31
1226
Суспільство, Освіта

Члени виконавчого комітету затвердили проєкти рішень з розвитку інфраструктури. Вони стосувалися капітального ремонту Морського ліцею, школи №7 та дитячого саду №32. Це створить нові можливості для навчання у місті.

Загальноосвітня школа №7 трансформується в IT-школу. Зараз тут проходять ремонтні роботи. Попереду - повне оновлення навчального закладу та оснащення його сучасною технікою.

У закладі до стандартної освітньої програми додадуть профільні предмети з інформатики та програмування. Облаштують спецкласи. Практичні заняття проводитимуть не лише педагоги, але й представники IT-компаній.

Морський ліцей також отримає «друге життя». Проєктом передбачається ремонт всіх внутрішніх приміщень, утеплення фасаду і покрівлі, заміна всіх мереж, створення умов доступності для людей з інвалідністю.

Ліцей стане школою третього рівня з лабораторіями, оновленими кабінетами, мультимедійним обладнанням та спортивним майданчиком на прилеглій території.

Ясла-сад №32 «Дивосвіт» не бачив ремонту з моменту спорудження будівлі в 1951 році. Наразі вже зроблено понад 50% робіт. Заклад буде повністю відремонтовано, як зовні, так і всередині. Створять сучасний ігровий майданчик. Діти зможуть піти до оновленого саду вже цього року.