Новини

Назад

Нові маршрути та комфортні автобуси: у Маріуполі трансформується транспортна модель

21 лютого 2020, 14:48
2494
Суспільство, Транспорт

Маріуполь відкрив нову сторінку у трансформації транспортної інфраструктури міста. 64 нових автобуси, закуплених в рамках спільного проекту Маріупольської міської ради та Міжнародної фінансової корпорації (IFC), вже поповнили парк міста. В планах – нові маршрути, «посилення» вже існуючих. Оцінив нові можливості міський голова Вадим Бойченко. 

Він подякував водіям та контролерам за їх роботу. Мер підкреслив, що спільними зусиллями муніципалітету та Маріупольського трамвайно-тролейбусного управління вдається вирішити одне з найбільш гострих питань для маріупольців.

Наше завдання - створити якісне робоче місце й якісну послугу для жителів. Ми впевнено йдемо цим шляхом. У нас повинна бути загальна транспортна модель, яка впроваджує єдині правила для всіх. Такими інноваційними рішеннями ми показуємо, що наше місто - вітрина відновленого Донбасу,
зазначив мер.

За словами директора департаменту транспорту та зв'язку Василя Клата, за короткий період вдалося пройти значний шлях, який повністю змінив транспортну модель. Ще у 2016 році у місті було 60 старих трамваїв, аварійний парк тролейбусів та повністю відсутній парк автобусів.

«За три роки, щоб замінити старий транспорт, залучено інвестиції в обсязі близько 240 млн гривень. Завдяки цьому, вдалось замінити 113 одиниць транспорту», - розповів він.

Сьогодні, щодня на лінії міста виходить 60 автобусів. Запущено три нових маршрути: 16А, 28А, 18А. Новий транспорт є сучасним та комфортним.

Начальник управління МТТУ Віталій Донев наголосив, машини оснащено двигунами марки «Mercedes» та автоматичною коробкою передач, що підвищує комфорт і надійність. У салоні працює автоматичне озвучування зупинок та система кондиціювання. Є пандуси для перевезення людей з інвалідністю. В планах – запустити в березні та квітні ще два нових маршрути. Вони будуть курсувати за основними проспектами.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.