Новини

Назад

На площі Свободи підняли прапор військово-морських сил

29 квітня 2021, 11:00
1686
Суспільство

Сьогодні відзначається свято українського моря - День Державного Флоту. З цієї нагоди в Маріуполі пройшов урочистий мітинг. На флагштоці площі Свободи підняли прапор військово-морських сил. Також заступнику міського голови Аркадію Мєшкову передали прапор ВМС збройних сил України.

«Ви захищаєте кордони України, її цілісність і суверенітет. Маріуполь вдячний за вашу постійну готовність боротися з морською стихією і ворогами, оберігаючи нас і наш мир», - зазначив Аркадій Мєшков.

За високий професіоналізм, мужність і відвагу під час служби та забезпечення національної оборони військовослужбовцям вручили подяки міського голови.

 «Україна - морська держава, традиції, започатковані понад 100 років тому, необхідно берегти і підтримувати. З цим прапором військові моряки виходять в море і бойові плавання, з ним повертаються додому. Сьогодні Маріуполь став для нас рідною заводдю», - розповів капітан другого рангу ВМС ЗСУ Максим Носенко.

Нагадаємо, що свято присвячене історичній події - 29 квітня 1918 року в Севастополі Чорноморський флот підняв українські прапори. Ця дата стала днем ​​зародження військового флоту України. Такі заходи проходять в різних містах країни. А також за кордоном, на території посольств і консульств України. Прапори майорять протягом всього дня.