Новини

Назад

На «Черемушках» з'явиться оновлена сімейна амбулаторія

10 серпня 2020, 12:56
1906
Суспільство, Медицина

На «Черемушках» проводиться капітальний ремонт сімейної амбулаторії на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги №4. Тут будуть створені комфортні умови для пацієнтів і лікарів. Міський голова Вадим Бойченко оцінив хід робіт.

На першому поверсі буде розташовуватися дитяча, на другому - доросла амбулаторії. Тут будуть сучасна реєстратура, оновлені прийомні кабінети, комфортні зони очікування. На прилеглій території обладнають дитячий майданчик і створять парковку. Після ремонту, в медустанові відкриють комунальну аптеку, щоб жителі могли за доступними цінами придбати необхідні лікарські препарати.

«Обслуговуватися в амбулаторії будуть 10 тисяч чоловік, з них 3 тисячі - діти. Але ми готові до збільшення пацієнтів. На «Черемушках» велика щільність населення і багато хто вже хоче переписатися до нашої амбулаторії, тому що найближча знаходиться на проспекті Нахімова», - зазначила головний лікар ЦПМСД №4 Наталія Сапліна.

Вона додала, зараз задекларовано понад 70% населення мікрорайону. Завдяки цьому частина грошей, отриманих від Національної служби здоров'я, направляється на розвиток і закупівлю необхідних медикаментів.

Ключове, що сприяє розвитку медицини - потрійна відповідальність: міста, лікарів і жителів. З боку муніципалітету - це створення якісного робочого місця і сучасних умови для пацієнтів. З боку лікарів - надання якісних послуг населенню. Відповідальність жителів полягає в підписанні декларації з доктором,
зазначив Вадим Бойченко.

Зазначимо, з 2016 до 2019 рік у розвиток медицини Маріуполя було інвестовано понад 465 млн грн.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.