Новини

Назад

Міський голова Вадим Бойченко зустрівся з Послом Великобританії в Україні Джудіт Гоф

26 липня 2018, 15:00
2856
Суспільство

Сьогодні Маріуполь відвідала надзвичайний і повноважний Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф. В ході візиту, Посол зустрілася з мером Вадимом Бойченко. Сторони обговорили проблемні питання, які сьогодні стоять перед Маріуполем.

На початку зустрічі, Вадим Бойченко коротко розповів про той шлях, який пройшов Маріуполь за останні два роки. За його словами, місто зробило істотний ривок у розвитку, що відкрило нові можливості для жителів.

Кілька років тому Маріуполь сприймався, як сіре промислове місто на сході України. Сьогодні ж це центр інновацій, місто в якому рівномірно розвиваються всі сфери: освіта, охорона здоров'я, культура та економіка. Ми змогли трансформувати Маріуполь
сказав мер

Говорячи про проблеми, які все ще залишаються пріоритетними для міста, Вадим Бойченко виділив порушену логістику. Він підкреслив, що, незважаючи на пройдені кроки і десятки реалізованих проектів, Маріуполь все ще в логістичному тупику. Подібне становище істотно позначається на туристичній привабливості міста і створює серйозні незручності для жителів.

Поїзд Маріуполь - Київ йде 18 годин. Мало того, квиток практично неможливо купити. І це наше єдине ЖД-повідомлення. З трасою ситуація не краща. Ділянка дороги Запоріжжя - Маріуполь знаходиться в жалюгідному стані. Аеропорт з 2014 року не працює. Зараз ще виникають проблеми з морським шляхом. У цьому питанні ми розраховуємо на сприяння міжнародного співтовариства
повідомив Вадим Бойченко

Зі свого боку, Джудіт Гоф зазначила, що постарається надати необхідну підтримку для пошуку рішень проблем, з якими сьогодні стикається Маріуполь. На її думку, необхідно докласти всіх зусиль, щоб місто продовжувало шлях сталого розвитку.

На завершення зустрічі, сторони обмінялися пам'ятними сувенірами.