Новини

Назад

"Ми повинні поставити крапку у цьому питанні", - Вадим Бойченко з приводу сурогатного алкоголю та МАФів

25 липня 2018, 18:00
2356
Сесії міської ради

Сьогодні у ході сессії міської ради працівник другої міської прокуратури підвів підсумки роботи за перше півріччя поточного року. Здійснювалося процесуальне керівництво майже  в 11 тис. кримінальних впровадженнях, з яких біля 2-х тис. зареєстровано в поточному році. За результатами розслідування спрямовано до суду 312 обвинувальних актів. Відшкодовано 870 тис. грн збитків. Однак найбільше питань під час докладу викликала проблема сурогатного алкоголю та МАФів. 
Головне питання - коли в маріупольских наливайках припинять продавати сурогатний алкоголь. Депутат Анатолій Шеретько розповів показову історію - у одному з районів 32 рази конфісковували такі напої, але суд кожного разу приймав рішення повертати продукцію підприємцям. Крім цього, важливе питання - де цей "алкоголь" виготовляється і чьому це неможливо припинити.
За словами керівника Маріупольської місцевої прокуратури №2 Андрія Крамчанінова зазначене питання буде безумовно обговорено і будуть заплановані відповідні заходи. Але маріупольські депутати настроєні писати звернення до прокуратури. 
Особисто звернеться до цього органу і Вадим Бойченко. Міський голова акцентує увагу на трьох питаннях. Перше – чому інші міста видають дозвіли на встановку МАФів у Маріуполі? Друге – на якій підставі МАФи підключають до електроенергії та водопостачання. Третє – припинити продаж сурогатного алкоголю у місті та виявити об'єкти де готують ці напої. Крім того, мер акцентував увагу на роботі двох суддів з одного із районів міста, одна з яких дає відмову на повернення сурогату, а інша -регулярно дає позитивні рішення.
 

Ми повинні поставити крапку у цьому питанні. Вся правоохоронна гілка влади - національна поліція, прокуратура, фіскальні служби, повинні вести жорстку роботу по відношенню до тих знов утворених обїєктів, що з'являються вночі та за допомогою інших міст
зазначив міський голова Вадим Бойченко

На думку депутатів, офіційні звернення в прокуратуру активізують роботу з ликвидації незаконних МАФів та допоможуть вилучити з продажу сурогатні напої.