Новини

Назад

Маріупольчанки перейняли досвід Латвії у протидії домашньому насильству

07 жовтня 2021, 18:40
761
Суспільство

Представниці Маріупольської міської територіальної громади та міського центру соціальних служб пройшли навчальний тур у Латвії. Мета візиту - вивчення передового досвіду латвійських жінок в політиці, державному управлінні на різних рівнях. Велика частина туру була присвячена питанням протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, підтримки постраждалих осіб. 

Учасниці зустрілися з міністром внутрішніх справ Латвії Марією Голубєвою. Про впровадження політики гендерної рівності та юридичне її забезпечення розповіли директор Департаменту планування та розвитку соціальної політики Міністерства добробуту Латвії Діана Якайте і депутат Сейму, голова «Групи з питань гендерної рівності парламенту» Анда Чакша. 

Програма також включала зустрічі з представниками неурядових організацій Латвії, соціальної служби, працівниками поліції, організаторами «телефону довіри». Учасниці відвідали регіональні органи влади у Ризі, Тукумсі та Цесісі. 

Навчальний тур є частиною програми «Демократичне управління на Сході України», яка впроваджується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID. Тур був підготовлений завдяки Агентству міжнародного співробітництва Асоціації муніципалітетів Нідерландів VNG International.