Новини

Назад

Маріуполь разом із Лос-Анджелесом та Бостоном: Вадиму Бойченку вручили нагороду за найкраще освітлення площі Свободи

08 грудня 2021, 14:37
2017
Культура

У серпні проєкт освітлення площі Свободи став переможцем однієї з номінацій на всесвітньому професійному конкурсі світлового дизайну «IES Illumination Awards» зі штаб-квартирою в Нью-Йорку. Сьогодні автор проєкту Микола Каблука передав нагороду меру Вадиму Бойченку.

«До трансформації площі Свободи ми підключили найкращих спеціалістів у сфері архітектури та дизайну. І ми бачимо, що їхня робота визнана на світовому рівні. Площа Свободи – це не просто зручне місце для відпочинку. Це символ розвитку Маріуполя», - наголосив міський голова.

Нагорода IES Illumination Awards вручають людям за професіоналізм, винахідливість та оригінальність у дизайні освітлення на основі індивідуальних переваг кожної роботи. Цього року найкращими були визнані проекти з Лос-Анджелеса, Бостона, Фучжоу та Маріуполя.

«Реалізуючи світлові проєкти ми доводимо, що Маріуполь – це місто трансформацій та інновацій. Сьогодні він змінює свій вигляд з промислового на туристично привабливе місто біля моря», - наголосив Микола Каблука.