Новини

Назад

Маріуполь може перейняти досвід Італії у розвитку транспорту та управлінні твердими побутовими відходами

13 лютого 2020, 13:31
1162
Суспільство

Сьогодні в Києві міський голова Вадим Бойченко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні Давидом Ла Чечілія. Сторони обговорили можливу співпрацю між Маріуполем та Італією. Зокрема, питання розвитку муніципального транспорту та управління твердими побутовими відходами (ТПВ).

Мер розповів, що Маріуполь йде  шляхом розвитку муніципального транспорту. За даним напрямком місто успішно співпрацює з Міжнародною фінансовою корпорацією, Європейським банком реконструкції та розвитку. В результаті Маріуполь посилився 64 новими автобусами. Крім того, цього року на лінію додатково вийдуть 72 сучасних тролейбуса.

«Маріуполь продовжить покращувати внутрішню логістику міста. Наше завдання - зробити муніципальний транспорт не тільки максимально доступним для жителів, але і вивести його на європейський рівень. У Маріуполі повинен з'явитися сучасний транспортний хаб. Для цього ми вивчаємо міжнародну практику. В даному аспекті цікавим є досвід Італії. Упевнений, він допоможе нам вийти на новий етап розвитку», - підкреслив Вадим Бойченко.

Зокрема, мера цікавили питання збільшення швидкості трамвайного руху, впровадження e-ticket, організація і побудова маршрутної мережі громадського транспорту. Також в ході зустрічі обговорили питання утилізації ТПВ. Вадим Бойченко впевнений, що експертиза Італії допоможе Маріуполю продовжити впроваджувати у життя масштабні проєкти.

«Маріуполь вже зарекомендував себе містом, з яким успішно співпрацюють міжнародні партнери. Європейська експертиза та інвестиції дають можливість поліпшити інфраструктуру. Серед них - співпраця з урядом Франції з водного проєкту, а також реконструкція зовнішнього освітлення разом з Європейським інвестиційним банком», - зазначив Вадим Бойченко.

На завершення зустрічі сторони висловили надію на плідну співпрацю.

 

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.