Новини

Назад

Комунальні підприємства цілодобово працюють над усуненням наслідків стихії

10 червня 2021, 13:08
1257
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Сьогодні відбулося чергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Керівники комунальних управлінь та профільних департаментів доповіли заступнику міського голови Сергію Захарову щодо усунення наслідків негоди.

«8 червня випала місячна норма опадів. Співробітники комунальних підприємств працюють у цілодобовому режимі ліквідуючи наслідки стихії. На сьогодні стоїть завдання оцінити збитки людей та пояснити жителям, як отримати допомогу», - наголосив Сергій Захаров.

Начальник відділу департаменту з питань управління енергетичними підприємствами Сергій Литвиненко зазначив, всі підстанції були підключені. Сьогодні ДТЕК займається заявками жителів. Задіяно 12 бригад та 12 одиниць техніки.

Заступник директора департаменту розвитку житлово-комунального господарства Федір Євангелістов доклав, що вчора поступило 288 звернень з протікання покрівель. 167 вже опрацьовано. Роботи в даному напрямку продовжуються. Вчора вдалося відкачати воду за 38 адресами у Приморському районі. Продовжується відкачка за двома адресами Центрального району. У Лівобережному та Кальміуському районах ситуація стабільна.

125 співробітників «Зеленбуду» задіяні на ліквідації наслідків негоди. Вони прибирають намиви ґрунту з доріг та тротуарів по проспектам Луніна, Металургів, вулицям Громова, Шевченка, Італійської, Новоросійської. 

На дорогах усі скупчення води було ліквідовано, очищено 35 зливових систем. Вивезено 45 тон сміття та мулу. Сьогодні «Маріупольавтодор» продовжує роботу за п’ятьма адресами. Весь муніципальний транспорт працює у штатному режимі.