Новини

Назад

Комфортне лікування: у Маріуполі відкрили оновлене неврологічне відділення

07 жовтня 2021, 16:54
1332
Суспільство, Медицина

Неврологічне відділення на базі міської лікарні №1 прийняло цього року понад 1 тисячу пацієнтів. Наразі його повністю оновили. Оцінив реконструйовану будівлю міський голова Вадим Бойченко.

За словами директорки лікарні Лариси Мамаєвої, у відділені створено всі умови для повного циклу лікування: від обстеження до реабілітації. Є сучасне обладнання для надання невідкладної допомоги.

«Ми приймаємо пацієнтів з інсультами, хворобами хребта, порушеннями мозкового кровообігу. Також надаємо ургентну допомогу. Проводимо тромболітичну терапію», - розповідає лікарка.

У відділенні повністю оновлено палати, кабінети лікарів, замінено всі комунікації, проведена вентиляція. Завдяки допомозі Групи Метінвест пацієнти забезпечені киснем.

Вадим Бойченко зазначив, що муніципалітет робить все для того, щоб врятувати здоров’я та життя маріупольців.

«Ми поставили собі за мету знизити на 35% інвалідизацію та смертність жителів від інсультів. Наразі ми навіть перевищили цей показник. Він складає 36%. Адже створили умови для повноцінного лікування у наших медзакладах. Вони комфортні для пацієнтів та наповнені сучасним медичним обладнанням», - наголосив мер.

Він додав, за останні п’ять років у сферу медицини інвестовано понад 1,4 млрд гривен. Проте сьогодні, за словами міського голови, стоїть новий виклик – залучити до міста молодих лікарів. Для цього необхідно збільшення фінансування з боку центральної влади.

Реконструкція неврологічного відділення реалізована за кошти міського бюджету та фінансового ресурсу з боку НСЗУ.