Новини

Назад

Французька делегація обговорила співпрацю з Маріуполем на 2021 рік

01 грудня 2020, 12:20
1897
Суспільство, Екологія, Співпраця з міжнародними організаціями

У Маріуполі відбулася зустріч представників «Beten Ingenierie» і муніципалітету. На ній підбили підсумки 2020 року та окреслили плани на наступний рік. Ключовим питанням став проект з водопостачання.

«Всі наші спільні проекти та плани залишаються в центрі нашої уваги. Незважаючи на виклик пандемії, ми плідно провели 2020 рік. Упевнений, в наступному році зможемо ще більш активно просунутися в реалізації намічених цілей», - сказав перший заступник міського голови Михайло Когут.

Президент французької компанії Beten Ingenierie Жан Рош зазначив, в 2021 році буде дан старт новому спільному проекту в рамках децентралізованого співробітництва. Він передбачає реконструкції Центральної та Лівобережної набережних.

«Ми будемо продовжувати працювати над іншими проектами. Зокрема, вже підготовлений звіт про визначення первинних даних за джерелами води. Незабаром нашою робочою групою буде запропоновано три варіанти розміщення заводу з очищення води. Ще один напрямок -работа над стійким зеленим розвитком в рамках Стратегії розвитку Маріуполя 2030», - сказав він.

Жан Рош додав, компанія готова допомогти залучити європейське фінансування на вирішення екологічних проектів.

У свою чергу, заступник міського голови Сергій Орлов наголосив на важливості співпраці в розробці блоку зеленого розвитку міста, промислової та комунальної екології. За словами заступника міського голови Сергія Захарова, в цих питаннях є особливо актуальним французький досвід.