Новини

Назад

Фонд Вадима Новинського передав Маріуполю два ШВЛ-апарату американського виробництва

22 травня 2020, 13:29
1275
Суспільство, Медицина

Сьогодні в Маріуполь прийшла ще одна партія благодійної допомоги від Міжнародного благодійного фонду Вадима Новинського. Так, маріупольські лікарні оснастять двома апаратами штучної вентиляції легенів, а медперсонал - костюмами і засобами індивідуального захисту.

За словами міського голови Вадима Бойченко, завдяки чіткому алгоритму дій і регулярної підтримці Ріната Ахметова і Вадима Новинського, вдалося оперативно реагувати і попередити поширення коронавирусной інфекції в Маріуполі.

Допомога, надана вчасно, дає синергетичний ефект. У Маріуполі добра статистика по боротьбі із захворюванням, близько 60% пацієнтів вже одужали. Все це завдяки злагодженій роботі медперсоналу і розробленому локальному плану протидії пандемії. Наші партнери регулярно допомагають нам забезпечувати медиків всім необхідним для безпечної роботи. Тим самим гарантуючи швидке одужання пацієнтів,
зазначив мер.

Також міський голова поінформував про виділення державного фінансування на доплати медикам, які працюють в умовах підвищеної небезпеки. «Очікуємо надходження близько 30 млн грн на доплату нашим лікарям і медсестрам. Вони будуть розподілені між трьома міськими лікарнями, де організовані госпітальні бази по боротьбі з коронавірусною інфекцією. Наша доплата залишиться на тому ж рівні», - підкреслив він.

Варто відзначити, це вже третя партія допомоги від фонду Вадима Новинського. Сьогодні в Лікарню швидкої медичної допомоги надійшли ще 1800 медкомплект і два апарати-ШВЛ американського виробництва. У комплект увійшли захисні козирки, водовідштовхувальні костюми і бахіли. Їх розподілять між міськими лікарнями №4, №9 та ЛШМД.

Директор ЛШМД Сергій Орлеанський підкреслив, що отримана техніка - це дороге обладнання, що дозволяє надати реанімаційну допомогу за сучасними стандартами.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.