Новини

Назад

Фонд Ріната Ахметова передав маріупольській лікарні №9 два ШВЛ-апарати

01 жовтня 2020, 14:41
1754
Суспільство, Медицина

До міської лікарні №9 надійшли два апарати штучної вентиляції легенів французького виробництва. Нове обладнання стане надійною підмогою для медичного персоналу в боротьбі з COVID-19. Поставка відбулася в рамках реалізації програми благодійного Фонду Ріната Ахметова. Міський голова Вадим Бойченко висловив подяку за підтримку медицини Маріуполя.

«Фонд Ріната Ахметова своєчасно допоміг створити в нашому місті умови для впевненої боротьби з COVID-19. Чіткий алгоритм дій, забезпечення всім необхідним медичного персоналу, наполегливість медпрацівників і підтримка партнерів міста – дозволи вести оперативну боротьбу за здоров'я та життя маріупольців і підтримувати стабільну ситуацію у Маріуполі»,

- зазначив Вадим Бойченко.

 Директор з персоналу та адміністрації комбінату «Азовсталь» Групи Метінвест Костянтин Войцеховський підкреслив, що для Фонду Ріната Ахметова допомога системі охорони здоров'я завжди була одним із пріоритетів: «Фонд виділив Україні 300 млн гривень на боротьбу з пандемією. У лютому було прийнято рішення закупити 200 апаратів ШВЛ. Сьогодні вони успішно допомагають боротися лікарям за життя пацієнтів. Раніше до Маріуполя вже надійшли шість ШВЛ-апаратів. Також Фондом передані експрес-тести».

Апарат ШВЛ «Monnal T75» застосовується для інвазивної та неінвазивної вентиляції дорослих, дітей та новонароджених. Він підходить для лікування більшості серйозних респіраторних захворювань. Має звукові та візуальні сигнали тривоги, широкий функціонал моніторингу пацієнта, можливість автономної роботи протягом трьох годин.

У свою чергу, радник губернатора Донецької облдержадміністрації Микола Трофименко зазначив: «Ситуація з захворюваністю на COVID-19 в Донецкій області залишається стабільною та контрольованою. Система охорони здоров’я області повністю готова до викликів у боротьбі з COVID-19».​

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.