Новини

Назад

Дзеркало Гезелля, каністераптія і клас IT. На Лівому березі реконструюють центр для дітей з інвалідністю

15 жовтня 2020, 17:26
1378
Суспільство, Медицина, Співпраця з міжнародними організаціями

Реконструкція Лівобережного районного центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю триває. Тут діятиме послуга раннього втручання, для дітей, які мають ризик отримати інвалідність. З'являться кімнати відпочинку, ігор, занять і релаксації. Для старших відкриють спортивний зал і клас інформаційних технологій. Площа центру збільшиться майже в два рази.

У кімнаті раннього втручання батьки зможуть спостерігати за роботою фахівців з дітьми і переймати їх досвід. У цьому їм допоможе напівпрозоре дзеркало Гезелла. В рамках капітальної реконструкції буде проведено перепланування трьох будівель, з'єднаних коридорами для зручності пересування. Загальна площа після ремонту збільшиться практично в два рази. Відкриють новий корпус для дітей від 14 до 18 років. Також в двоповерховій будівлі, вперше з моменту спорудження, з'явиться ліфт.

«За допомогою фахівців батьки будуть вчитися правильно виховувати дітей. Чим раніше буде придбаний такий досвід, тим простіше буде дитині та батькам зрозуміти один одного і адаптуватися в соціумі. Також важлива установка ліфта, якого не було в проєкті будівлі. Він полегшить доставку дитини на другий поверх»,

- зазначив міський голова Вадим Бойченко.

Для молодших вихованців облаштують кімнати відпочинку, ігор, занять і релаксації. Для старших відкриють спортивний зал і клас інформаційних технологій, де підлітки навчатимуться ІТ-грамотності. Одне з нововведень - кімната каністерапії. Діти зможуть спілкуватися зі спеціально навченими собаками. Стане доступна послуга денного перебування.

У реабілітаційному центрі працюватимуть психологи, реабілітологи та логопеди. За допомогою спеціальних занять діти зможуть навчитися говорити, стати більш рухливими, знайти нових друзів і адаптуватися в соціумі. На його базі запрацює консультативний пункт підтримки батьків.

Проєкт реалізується в рамках національного проекту «Велике будівництво» за рахунок безповоротних інвестицій Європейського інвестиційного банку. Відкрити оновлений центр планується в 2021 році.