Новини

Назад

Черговий прорив Маріуполя! У міському транспорті пілотно впроваджують електронний квиток

09 квітня 2021, 12:46
1830
Суспільство, Транспорт

Першопрохідцем стане автобусний маршрут №16а, що з'єднує житловий масив «Західний» з мікрорайоном «Східний». Жителі міста зможуть оплачувати проїзд за допомогою банківських карт і не тільки. Про це розповів директор департаменту транспорту і зв'язку Василь Клат.

«Впровадження цього проєкту - ще один крок на шляху створення європейських умов в міському транспорті Маріуполя. До того ж це не тільки комфорт пасажирів, а й прозорість роботи. В автобусах будуть встановлені валідатори - пристрої, що дозволяють оплачувати проїзд за допомогою банківських карт, мобільних телефонів і смартгодинників. У разі, якщо пасажири будуть проводити оплату готівкою, то кондуктори зможуть прикладати свою спеціальну карту», - зазначив він.

Василь Клат додав, що Маріуполь - перше місто, яке впроваджує електронний квиток у муніципальному транспорті в рамках державного проєкту Smart Ticket. Сервіс передбачає створення єдиного е-квитка на всі види транспорту, включаючи поїзди, літаки, автобуси та навіть метро. Квиток діятиме на території всієї України.

Перші автобуси з встановленими валідаторами поїдуть по місту вже наприкінці квітня. Після ж буде проведено аналіз та прийнято рішення про масштабування сервісу на весь муніципальний транспорт.