Новини

Назад

Бюджет громадської участі: маріупольці упорядковують свої двори

23 лютого 2021, 16:32
1563
Громадський бюджет

«Перлина Черемушек» - так назвали оновлений майданчик для відпочинку переможці програми «Бюджет громадської участі». Вона спрямована на соціально-економічний розвиток Маріуполя. З її допомогою жителі можуть реалізувати свої ідеї за кошти міського бюджету.

На реалізацію проєкту було спрямовано близько 200 тисяч гривень. На місці було викладено плитку ФЕМ та бордюрну огорожу, частину майданчика засипали щебнем, встановлені лавочки зі спинками, урни, підключено освітлення.

«Програма змінює процес управління і розподілу бюджетних коштів. Маріупольці самі пропонують, куди будуть направлені гроші з міського бюджету. Важливість і пріоритетність проєктів-учасників також визначається жителями. Сьогодні ми бачимо зростання інтересу до програми. На реалізацію проєктів закладається 10 мільйонів гривень на рік», - зазначив директор департаменту з питань економіки Євген Бодягин.

Так, згідно з програмою «Бюджет громадської участі» на конкурс можна подати два проєкти - малий або великий. До перших відносяться ініціативи квартального, районного та вуличного значення фінансуванням до 200 тисяч гривень. Великі проєкти мають міжрайонне і загальноміське значення. Їх вартість - в межах 500 тисяч гривень.

«На цьому місці вже багато років існує майданчик зі сценою для виступів. Жителі кількох сусідніх будинків часто організовують спільні свята. Також до нас приходять виступати колективи з Палаців культури. Згодом умови для зустрічей і концертів стали непридатними. Перемога в конкурсі програми дозволила нам розпочати масштабні зміни нашого двору. Лавочки зі спинками - зручні для глядачів, викладений ФЕМ майданчик для танців, а при світлі ліхтарів можна зустрічатися навіть увечері. Вже плануємо проведення Масляної. Також в цьому році хочемо подати на участь ще один проєкт, щоб продовжити благоустрій та відремонтувати сцену», - розповіла автор проекту Наталія Губська.