Новини

Назад

У Маріуполі відкрився перший в Україні центр взаємодії громади та поліції (ФОТОРЕПОРТАЖ)

08 квітня 2021, 15:18
2124
Суспільство, Освіта

Сьогодні у Донецькому юридичному інституті, за підтримки Консультативної місії Європейського Союзу та Маріупольської міської ради, відбулося відкриття першого в Україні Експертного центру поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду Community policing expert centre. Його мета - прозоре партнерство між громадою та поліцією.

 «Маріуполь по праву носить титул безпечного міста і секрет нашого успіху в сфері безпеки лежить в єдності. Маріупольська міська рада завжди готова підтримувати освітні інновації, які дозволять нам розвивати цей напрямок заради добробуту всіх мешканців та мешканок громади», - зауважив директор юридичного департаменту міської ради Федір Цапій.

Голова Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Антті Хартікайнен, який відзначив досягнення українських партнерів в розбудові плідної співпраці заради миру та безпеки в громадах.

Місія Центру - стати провідним аналітичним центром в сфері реалізації поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду. Він забезпечуватиме експертну підтримку та пропонуватиме інноваційні рішення для забезпечення суспільної безпеки через посилення взаємодії поліції з населенням.

У центрі облаштували тренінгову кімнату, кімнату для проведення конференцій та зону кава-брейків. Розробили навчальну програму для підвищення кваліфікації поліцейських, яка базується на міжнародних стандартах. Створили команду експертів з поліцейської діяльності, які вже в травні пройдуть навчання для тренерів від КМЄС.