Новини

Назад

Маріупольці визначили Індекс благополуччя молоді

01 березня 2021, 15:30
879
Суспільство

У Маріуполі підбили підсумки опитування Індексу благополуччя молоді. У ньому взяли участь понад 700 людей. Молодь нашого міста отримала можливість висловити свою думку про власне благополуччя та життя у Маріуполі.

Нагадуємо, восени минулого року був підписаний Меморандум про співпрацю між Маріупольською міською радою та Фондом ООН в галузі народонаселення (UNFPA), за підтримки якого впроваджувалась дана програма в місті. Маріуполь став одним із дев’яти міст України, де визначали Індекс благополуччя молоді.

Методологія розрахунку Індексу є однаковою для всіх міст. Опитування охоплювало 7 блоків: освіта, здоров’я, економічні можливості, участь у політичному та громадському житті, безпека та захищеність, а також інформаційні та комунікаційні технології.

Індекс дозволив комплексно оцінити рівень благополуччя молоді у місті. Загальний Індекс Маріуполя вище середнього та становить 0,63 (максимальна оцінка - 1 бал). Згідно йому:

1. Участь у політичному житті – 0,44
2. Освіта – 0,50
3. Економічні можливості – 0,64
4. Участь громадському житті – 0,61
5. Здоров’я – 0,71
6. Інформаційні та комунікаційні технології – 0,97

Під час презентації результатів Індексу благополуччя молоді представники Фонду ООН в галузі народонаселення висловили бажання співпрацювати з Маріуполем над подальшими проєктами.

«Молодіжна рада розпочала роботу над результатами показників вже зараз. За всіма напрямками провели зустрічі між профільними структурними підрозділами міської ради, фахівцями та організаціями. За їх результатами сформовано ключові питання на думку молоді, які потребують вирішення. Заходи молодіжної ради у 2021 році будуть спрямовані на це», - зазначила голова Маріупольської молодіжної ради Аліна Козицька.