Новини

Назад

У Маріуполі відкрився перший медичний фронт-офіс

27 грудня 2018, 17:19
2325
Медицина, Соціальне забезпечення

Він розпочав роботу на базі Центру первинної медико-санітарної допомоги №2. Загальна сума проекту - 168 тисяч гривень. Це кошти ПРООН та міста. Завдяки нововведенню, тепер люди з інвалідністю можуть пройти медогляд на першому поверсі поліклініки. Також отримати допомогу різнопрофільних фахівців, відвідавши всього один кабінет.

Проект реалізован за універсальним дизайном. У цьому питанні Маріуполь перейняв досвід Києва. Так, стійка реєстратури не ороджена склом. Захищати від мікробів відвідувачів будуть бактерицидні лампи. Для прийому людей на інвалідних візках обладнали низький стіл. У центральному залі встановлені м'які дивани і журнальні столики. Для спрощення орієнтації по будівлі центру на стінах прикріплені інформаційні таблички. При вході в установу встановлено новий пандус з двоярусними поручнями і кнопкою виклику медичного працівника.

«У медичних установах діє принцип відкритості, доступності та доброзичливості. Важлива робота кожного співробітника. Медрегістратори першими зустрічають людей, що звернулись за допомогою. Їх завдання створити дружню, розташовуючу атмосферу. Тому всі співробітники реєстратури проходять спеціальні тренінги », - підкреслила директор департаменту охорони здоров'я Світлана Макарова.

Фронт-офіс з'явився завдяки проекту «Доброзичлива медицина. Реконструкція реєстратури». Він реалізовується в рамках спільної програми ПРООН, ВООЗ та МОП «Сприяння інтеграційній політиці та послугам для людей з інвалідністю в Україні», за підтримки Партнерства ООН з питань реалізації прав людей з інвалідністю.