Новини

Назад

«Зміни в Маріуполі починаються з кожного будинку», - Вадим Бойченко

06 серпня 2020, 14:22
1336
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Завдяки міській Програмі підтримки ОСББ житловий фонд Маріуполя помітно змінюється. Жителі отримали можливість самостійно розпоряджатися благоустроєм своїх будинків і прибудинкових територій. Програма допомагає проводити масштабні ремонти та створювати «Затишні двори». Міський голова Вадим Бойченко продовжує підписувати Меморандуми про співпрацю з головами ОСББ.

У Лівобережному районі міста об'єднання по вулиці Володимирська, 20,22 і вулиці Московська, 26, 28, 30 також отримали «Затишні двори». В рамках міської програми в них провели капітальні ремонти інженерних мереж і покрівлі, також замінили віконні блоки. Для забезпечення порядку і контролю встановлені камери відеоспостереження.

Зміни в Маріуполі починаються з кожного будинку. Важливо, що поділяючи відповідальність з муніципалітетом, жителі серйозніше ставляться до реалізації проектів. Разом робимо Маріуполь ще більш комфортним, безпечним і затишним. Наші діти повинні бачити, як модернізується місто і пов'язувати з ним своє майбутнє
підкреслив Вадим Бойченко.

ОСББ «Московська, 26» створено в 2016 році. В першу чергу, відремонтували вимощення. Після - замінили інженерні мережі теплопостачання та водовідведення. У минулому році провели ремонт покрівлі, замінили віконні блоки. Також зробили землевідведення і капітальний ремонт електричних мереж. У «Затишному дворі» створені всі умови для комфортного відпочинку: заасфальтована дорога, пішохідні зони вимощені ФЕМом, встановлені лавочки, сушарка та урни. Загальна сума підтримки будинку - більше трьох мільйонів гривень.

«Вступивши в ОСББ почали з невеликого проекту і сумнівалися в його реалізації. Але побачивши позитивний результат зрозуміли, що можна і потрібно розвиватися. Провели ремонти, підвищили комфорт і почали думати про більш масштабні проекти. Упорядкували зелену зону. Разом доглядаємо за клумбами, проводимо толоки», - розповіла голова ОСББ «Московська, 26» Наталія Галактіонова.

Жителі будинків ОСББ «Володимирська 20», «Володимирська 22», «Московська 28» і «Московська 30/18» розповіли, що з часу переходу в об'єднання - стали більш дружними сусідами. Їх «Затишний двір» об'єднаний в одну локацію. Загальна сума інвестицій - понад два мільйони гривень.

У будинках по вулицях Володимирська, 22 і Московська, 28, 30 реалізовані міні-проекти із заміни віконних блоків з ремонтом укосів. У будинку №28 виконано капітальний ремонт покрівлі. У 2019 жителі прийняли рішення взяти «Теплий кредит» на модернізацію освітлення в місцях загального користування та прибудинкової території.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.