Новини

Назад

«Велике будівництво»: у Маріуполі йде масштабна реконструкція опорної школи

02 червня 2020, 12:40
1794
Суспільство, Освіта

У Приморському районі триває капітальна реконструкція школи №26. Об'єкт планують здати в кінці цього року. Підрядник веде активні роботи по заміні комунікацій, переплануванню і облаштуванню цокольного поверху. Раніше він був затоплений, а тепер там побудують окрему простору їдальню та обладнують ряд приміщень. Ознайомився з ходом капітального ремонту міський голова Вадим Бойченко.

Ми обрали стратегію з інфраструктурного переродження установ освіти. У кожному районі Маріуполя будуємо опорні школи. Вони покликані стати методичними центрами і прикладом для майбутніх змін. Паралельно реалізуємо локальні активності з енергоефективної модернізації і точковим ремонтам. Тільки за три роки повністю замінені вікна та двері на пластикові в 40% установ міста. Діти - це наше майбутнє, і створювати для них комфортні умови - наше першочергове завдання,
підкреслив міський голова.

Загальна вартість проєкту - близько 95 млн грн. Реалізація пройде в три етапи - ремонт будівлі, будівництво шкільної спортивної зони та наповнення обладнанням. Вартість реконструкції приміщення становить понад 41 млн грн. Фінансування здійснюється з трьох джерел. Частка з місцевого бюджету складе 7,9 млн грн. В рамках проєкту «Велике будівництво» виділено державну субвенцію в розмірі 16,9 млн грн, ще майже стільки ж виділив ДФРР. З огляду на додатковий обсяг робіт вартість проєкту буде відкоригована і проведена повторна експертиза.

В ході будівельних робіт відкрилися нові нюанси. Наприклад, одне крило школи розташувалося не на фундаменті, а на землі. Що привело до організації додаткових робіт. Також з цоколя відкачали воду. Вона не давала можливості використовувати розташовані там приміщення. Тепер там обладнають простору їдальню. Раніше вона була поєднана з актовим залом. Вже завершені демонтажні роботи, замінені майже всі вікна, прокладена електропроводка і внутрішні системи опалення.

Також в школі з'явиться повноцінний культурний центр. Там розташуються секції та організовують заходи для дітей, відкриють театральний гурток і навіть музей. Епіцентром активного життя стане просторий спортзал. Всі кабінети відремонтують з урахуванням попередньо розробленого дизайну. Кожне шкільне крило облаштують у свій фірмовий колір. Новинкою стане використання наливної підлоги і мембранної покрівлі.

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.