Новини

Назад

«Ще один крок до прозорості та відкритості»: Маріуполь підписав Меморандум з прозорості інфраструктури

25 листопада 2020, 13:45
1661
Суспільство, Житлово-комунальне господарство, Економіка

Маріуполь приєднався до Ініціативи з прозорості Інфраструктури CoST. Відповідний меморандум був підписаний  міською радою. Маріуполь став пятим містом України, який підвищить свою прозорість з інфраструктури. 

«Маріуполь зробив ще один крок до прозорості та відкритості. У партнерстві з CoST ми підвищимо організаційну та фінансову ефективність ведення міського дорожнього господарства. Збільшимо рівень доступності інформації про міські дорожні об’єкти будівництва та ремонту для всіх зацікавлених сторін», - зазначив міський голова Вадим Бойченко.

Згідно з Меморандумом кожен з підписантів взяв на себе певні зобов’язання. Зокрема, міська влада розкриватиме інформацію за інфраструктурними проєктами, які реалізовуються в місті, за міжнародним стандартом OC4IDS (Open Contracting for Infrastructure Data Standart). А CoST, у свою чергу, на постійній основі надаватиме всебічну підтримку та консультативну допомогу.

«Всіх партнерів Ініціативи ми регулярно навчаємо грамотному здійсненню закупівель, а також основам моніторингу якості дорожніх робіт, проєктування та застосування сучасних матеріалів і технологій. Це значно підвищує кваліфікацію працівників дорожніх підрозділів, а отже покращує ефективність їхньої роботи та якість місцевої інфраструктури», – підкреслив виконавчий директор CoST Україна Святослав Абрамов.

Зазначимо, що Ініціатива із прозорості інфраструктури (CoST ) призначена для забезпечення прозорості та підзвітності будівництва, яке здійснюється за рахунок публічних коштів. Ініціатива об’єднує представників влади, громадськості і бізнесу. До Ініціативи приєдналося вже Київ, Львів, Хмельницький та Чернівці.