Новини

Назад

«Нептун» стане самим інклюзивним басейном в Україні

24 березня 2021, 18:30
2602
Засідання виконавчого комітету, Розвиток інфраструктури

У цьому році планується відкрити найбільший басейн в Донецькій області. Оновлений «Нептун» стане об'єктом олімпійського рівня. Всього таких басейнів в Україні - вісім. Але маріупольський стане найсучаснішим і доступним з них. Реконструкція спрямована не тільки на внутрішнє і зовнішнє оновлення, а й створення інклюзивного простору для людей з інвалідністю. Дане питання розглянули під час засідання виконавчого комітету.


Проєкт реконструкції басейну узгоджено з міським комітетом забезпечення доступності особам з інвалідністю. З урахуванням експертної думки, буде облаштовано центральний вхід, встановлено два підйомника на внутрішніх сходових маршах. Це дозволить безбар'єрно пересуватися по коридорах і приміщеннях. Для людей з інвалідністю передбачені спеціально облаштовані туалети, душові та роздягальні. Організують підйомники для спускання у воду і відвідування трибун.

«Наше завдання - створити максимально комфортні і рівні умови для кожного, хто захоче займатися спортом. Всі громадські місця Маріуполя повинні оновлюватися та розвиватися з урахуванням інклюзивної доступності»,

- підкреслив міський голова Вадим Бойченко.

Також мер повідомив, що створення інклюзивного басейну реалізовується в рамках ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар'єрів». Раніше Вадим Бойченко підписав Меморандум про розвиток безбар'єрної архітектури в Україні, який спрямований на створення рівних можливостей та розвиток універсального публічного простору. Завдяки державній підтримці прискориться процес реконструкції басейну і його зможуть відкрити вже в цьому році.

Роботи ведуться повним ходом. У басейні будуть використовуватися передові технології з очищення води і повітря в приміщеннях. Відповідно до сучасних тенденцій розроблено окремий проєкт з благоустрою території навколо будівлі плавбасейну. Площа буде розділена на зелені і прогулянкові зони. Додатково встановлять дитячий майданчик і облаштують стоянку автомобілів. На сьогодні вже виконано 37%.