Новини

Назад

«Наше завдання - забезпечити безпеку наших жителів», - Вадим Бойченко про капітальний ремонт житлових будинків

18 червня 2019, 17:03
2372
Суспільство, Житлово-комунальне господарство

Міський голова Вадим Бойченко відвідав два будинки, де за зверненнями жителів проводиться капітальний ремонт щодо посилення будівельних конструкцій. Обидва об'єкти знаходилися в аварійному стані. Загальне фінансування в них склало майже 20 млн грн.

Жителі багатоповерхового будинку по проспекту Будівельників, 23 звернулися за допомогою до міської влади після того, як на будівлі утворилася тріщина. Фахівці встановили, що будинок знаходиться в край аварійному стані і почали роботи.

Вони будуть проходити в два етапи. На першому - проведуть капітальний ремонт покрівлі, посилять цоколь, зроблять армопояс та оновлять фасад. На другому - виконають ремонт під'їздів та інженерних мереж. Загальна вартість робіт - понад 11 мільйонів грн.

За словами мера, всього в Маріуполі понад 70 будинків, які першочергово потребують капітального ремонту. Адже вони вкрай аварійні. Десятиліттями в них не проводився ремонт. В 2019 році планується відремонтувати 11 будинків. 

«Раніше ці будинки належали будівельним компаніям та підприємствам. Вони поступово передавали їх на баланс міста. Зараз ми поетапно проводимо ремонт аварійних будинків. З кожним роком їх кількість збільшується», - зазначив Вадим Бойченко.

Будинок, розташований по бульвару Хмельницького, 14, також знаходився в аварійному стані. Але сьогодні тут виконано ремонт на 95%. Тут зробили покрівлю з утепленням, встановили пластикові вікна, провели ремонт під'їздів, встановили насос для нормалізації холодного водопостачання. Замість тріщин - гарний жовто-блакитний фасад. Будинок отримав друге життя, а головне - його мешканці задоволені змінами.

Наше завдання - забезпечити безпеку наших жителів. Коли ми бачимо, що будинок знаходиться в аварійному стані, кинути жителів один на один з проблемами, що скупчилися за десятиліття, ми не можемо. Але важлива спільна відповідальність. Коли кожен житель буде нести відповідальність за свій будинок, тоді ми швидше наведемо порядок,  ​
підкреслив Вадим Бойченко.