Новини

Назад

«Ми вже давно працюємо з місцевою владою для того, щоб покращити якість та надійність водозабезпечення для Маріуполя», - Вадим Черниш

12 березня 2019, 14:03
1228
Суспільство

В ході робочого візиту до Маріуполя Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш відвідав місця водозаборів. Їх в рамках проекту з водопостачання планують організувати на Старокримському водосховищі та на річці Кальміус.

Нагадаємо, цього року Уряд України і Франції підписали Рамковий договір про офіційну підтримку проекту з постачання питною водою Маріуполя. Він вирішить питання безпечного та якісного забезпечення водою півмільйонного міста. Угода передбачає виділення Урядом Франції 64 млн євро.

«Ми вже давно працюємо з місцевою владою для того, щоб покращити якість та надійність водозабезпечення для Маріуполя. Від забору до міста - 260 км. Система водозабезпечення так чи інакше перетинає лінію зіткнення. Звичайно, говорити про її надійність у таких умовах, коли весь час ідуть бої уздовж зіткнення – дуже складно»,
зазначив Вадим Черниш.

Міністр упевнений, що громада повинна отримувати якісну воду та за доступною ціною. Це питання необхідно розглядати комплексно. За його словами, Маріуполь приділяє велику увагу всім проектам, пов'язаних з водопостачанням населення.

Згідно з інвестиційним проектом, підписаного з Францією, міська влада сформувала пропозицію про організацію майданчика для водозабору. Остаточне слово та експертизу надасть французька сторона. Про це розповів заступник міського голови Сергій Захаров.

«Чекаємо нову технологію водопостачання, фільтрації та експертизу. Проект покликаний поліпшити якість води. Він повинен бути реалізований на кращому світовому рівні», - підкреслив він.