Новини

Назад

«Кращі практики народжуються в Маріуполі», - Вадим Бойченко на засіданні виконкому

16 травня 2019, 18:41
2266
Суспільство, Засідання виконавчого комітету

На засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення з питань реконструкцій та будівництва нових інфраструктурних об'єктів. Більше 10 проектів були представлені і затверджені. Серед них і арочний пішохідний фонтан на площі Свободи.

Близько 25 млн грн виділять на будівництво арочного фонтану в центрі міста. Його довжина складе близько 9 метрів. Унікальний для України проект презентувала керівник управління капітального будівництва Маріупольської міської ради Галина Шейченко.

Вадим Бойченко зазначив, що будівництво стало можливим за підтримки губернатора Донецької області Олександра Куця.

Колись нам було обіцяно сприяння в реалізації даного проекту в Маріуполі. Ми нагадали про цю ініціативу і отримали фінансовий ресурс близько 31 млн грн. Це пряма субвенція від області. У нас є фінансова підтримка, і це дає нам впевненість, що в наступному році нова площа порадує маріупольців новим форматом. Кращі практики народжуються в Маріуполі,
підкреслив міський голова.

Також Галина Шейченко в ході засідання виступила з доповіддю по іншим технічним проектам. Вона представила план капітального ремонту та благоустрою прилеглої території школи-гімназії № 27. Загальна вартість реконструкції складе близько 71 млн грн.

Також будуть побудовані нові спортивні майданчики на базі шкіл - № 7, 16, 33, 40, 48. З'явиться паркан і освітлення на вже відремонтованих майданчиках навчальних закладів. Серед них школи №7, 14, 17, 25, 52. Ще проведуть реконструкцію футбольного поля в Центральному районі Маріуполя за адресою - бульвар Шевченка 301. Побудують спортивний комплекс на базі футбольного поля школи №67. І спортивний центр вздовж Приморського бульвару, біля яхт-клубу "Азовсталь". Масштабні зміни формату шкільних спортмайданчиків стали можливі за підтримки футбольного клубу «Шахтар».

На засіданні виконкому було затверджено проект будівництва басейну в Лівобережному районі. Вадим Бойченко підкреслив, що басейн повинен бути в кожному районі міста та в цьому напрямку ведеться активна робота. Також затвердили проект капітального ремонту адміністративної будівлі, на базі якої буде створена «Українська академія лідерства».

Читайте також наші новини у Facebook і Telegram.