Новини

Назад

«Для нас головне, щоб пасажир почував себе комфортно у комунальному транспорті», - Вадим Бойченко

17 жовтня 2019, 13:48
1543
Суспільство, Транспорт

Кожного тижня до Маріуполя партіями прибувають нові автобуси в рамках реалізації проекту міста та Міжнародної фінансової корпорації. Наразі їх кількість налічує 43 одиниці транспорту малої та великої місткості. Нові машини оцінив міський голова Вадим Бойченко.

Мер наголосив, що головне завдання, яке перед собою поставив муніципалітет – повністю оновити комунальний транспорт. За його словами, робота автобусів, трамваїв і тролейбусів повинна мати логіку. Тому для цього розроблюють транспорту модель.

Потрібно підходити комплексно для вирішення транспортних питань. Ми вивчили досвід інших міст України та іноземних країн. Транспортна модель управління дозволить простежити, який необхідно інтервал руху та кількість рухомого складу. Для нас головне, щоб пасажир почував себе комфортно у комунальному транспорті,
підкреслив Вадим Бойченко.

За словами директора департаменту транспорту та зв’язку Василя Клата, щотижня до Маріуполя прибуває 5-7 автобусів. Наразі 43 машини проходять всі необхідні документальні оформлення для виходу на вулиці міста.

Начальник КП «Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління» Віталій Донєв зауважив, що підприємство проводить набір кондукторів та водіїв. Для комфортної роботи в МТТУ створені гідні умови праці та наявна конкурентоспроможна заробітна плата.

Нагадаємо, транспорт придбано в рамках спільного проєкту Маріупольської міської ради та Міжнародної фінансової корпорації (IFC). Автобуси зібрані на мінському автозаводі. Мають максимальну комплектацію. Включають кондиціонування кабіни водія та салону, електронні інформаційні системи, маршрутні покажчики, автоматичне оновлення зупинок, відеоспостереження та систему підрахунку пасажирів. Кожен автобус має можливість перевозити до 90 пасажирів.

Згідно з проєктом, автобусний парк Маріуполя поповниться 64 одиницями транспорту. З них 49 одиниць - «МАЗ 203016» і 15 здвоєних автобусів довжиною 18 метрів марки «МАЗ 215069».

Крім того, в рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку на вулицях міста також курсуватиме 72 нових тролейбуси.

Читайте також наші новини у Facebook та Telegram.