Новини

Назад

Звуки міста: Технології, мистецтво та почуття маріупольців об'єднає унікальний арт-об'єкт

07 вересня 2021, 17:33
1332
Туризм

Зовсім скоро в Маріуполі з'явиться фіолетова хвиля. Унікальний арт-об'єкт об'єднає мистецтво, технології та почуття маріупольців. З його допомогою можна буде почути звуки рідного міста.

Робота торгового порту, металургійних комбінатів, шум моря, удари на рингу і дитячий сміх. Ці та інші знайомі кожному жителю Маріуполя звуки записані на аудіо авторами проєкту «Звуки міста», присвяченого 30-річчю Незалежності України. Перша скульптура, що звучить вже відкрита в Одесі, вона у формі людського вуха. Крім нашого міста, арт-інсталяції з'являться в Харкові, Києві, Дніпрі та Львові. Всі різної форми. Маріупольська нагадує хвилю.

«Якби поштовх до змін і народження нового мав відображення в природі, це була б водна гладь. Доторкніться або жбурніть в неї щось важке - підуть брижі, хвилі. Але згодом настане новий спокій. У ньому дитячий сміх у дворі перемежовується з криками чайок. Там зустрічаються палаюче сонце і спокійна глибина. І коли на горизонті вони все ж об'єднуються, народжується щось бузково-рожеве - захід, який запам'ятовується на все життя», - розповідають автори.

Авторами проекту стали Олена Тимошенко, Наталія Ткаченко та Лера Гінзбург. Вони записали звуки за допомогою декількох програм звукового дизайну і 3D-візуалізації. Послухати, як звучать міста України можна на сайті - http://zvukymista.com/.