Новини

Назад

Вадим Бойченко в Брюсселі: «Про Маріуполь почули в усьому світі. Про нього говорять, його наводять у приклад»

14 листопада 2019, 19:41
1799
Суспільство

Сьогодні міський голова Вадим Бойченко, перебуваючи з робочим візитом в Брюсселі, взяв участь у дебатах Комітету Регіонів ЄС. Виступаючи на тему: «Східне партнерство», мер розповів про Маріуполь та його стратегічний розвиток. За словами Вадима Бойченка, Маріуполь, будучи самим Східним містом Європи, став символом надії та нових можливостей.

 «Про Маріуполь почули в усьому світі. Про нього говорять, його наводять у приклад. Місто, яке знаходиться в 20 км від лінії розмежування, є одним з найбезпечніших в Україні та символом розвитку. Тут впроваджуються масштабні проекти, аналогів яким не має на національному рівні нашої держави», - зазначив мер.

Вадим Бойченко розповів про етапи розвитку Маріуполя з початку конфлікту у регіоні. Місто прийняло понад  100 тисяч переселенців.  Їх соціалізували,  адаптували та інтегрували у суспільство.  Маріуполь допомагав  людям починаючи від базових потреб в речах першої необхідності до працевлаштування та забезпечення житлом.

Яскравим прикладом співпраці з Європейським Союзом став перший в Україні соціальний гуртожиток. Цей проект дав житло для 75 нових маріупольців. Всього за три роки Маріуполь забезпечив житлом понад 600 переселенців.

За словам мера, місто йде шляхом створення нових можливостей. На цьому шляху Маріуполь відкрив двері до міжнародних інвестицій. Співпраця з європейськими партнерами вже дала змогу реалізувати ремонт центральної бібліотеки та відкрити кардіоцентр. Також надасть можливість втілити у життя – капремонт ПК «Український дім», ремонт шкіл, дитячих садків, тощо. Крім того, співпраця з ЄС надала не тільки фінансову підтримку соціально важливим проектам, а й допомогла зміцнити демократичні цінності та принципи.

«Співпраця з Європейським Союзом дозволила нам розвивати соціальну сферу. Головне, що за кожним проектом стоять конкретні люди, чиє життя стало чи стане краще. У центрі уваги - людина. Саме таку філософію ми вкладали в усі наші проекти. Я дякую нашим європейським партнерам за те, що разом з нами робите життя маріупольців кращим. Адже через розвиток Маріуполя ми показуємо, як може розвиватися Україна», - наголосив Вадим Бойченко.