Новини

Назад

В Україні працює мережа центрів підтримки “ЯМаріуполь” (АДРЕСИ)

01 липня 2023, 13:29
4488

Центри підтримки працюють по всій Україні. Мета – надати комплексну підтримку, адаптувати на новому місті повернути до життя. Послугами центру можуть скористатися жителі Маріуполя та Маріупольського району. 

Це унікальний проєкт підтримки, якій реалізується окупованою громадою на території всій Україні. Його ініціатор – міський голова Маріуполя Вадим Бойченко. Втілюється за підтримки голови військово-цивільної адміністрації Донецької області Павла Кириленка.

У кожному центрі надають гуманітарну, юридичну, соціальну, психологічну та медичну допомогу. Працюють ігрові кімнати, щоб батьки мали змогу залишити там свою дитину з професійним вихователем та вирішити свої питання.Також фахівці шукають варіанти з працевлаштування та тимчасового розміщення. Кількість послуг зростає, а кожен центр у місті своєї присутності напрацьовує нові можливості для підтримки маріупольців.

У центр маріупольці можуть звернутися з будь-яким питанням та отримати відповідну консультацію чи знайти рішення своєї проблеми. Центри тісно співпрацюють з громадами, громадськими організаціями та міжнародними партнерами. 

В "ЯМаріуполь" зрозуміють, як ніде. Адже тут маріупольці працюють для маріупольців, вони так само виживали у блокадному місті та виїжджали з окупації. 

Центри "ЯМаріуполь" об'єднують маріупольців у любові до рідного міста та у надії до повернення до українського Маріуполя. Крім того він об'єднує зусилля міжнародної спільноти та національних партнерів у підтримці маріупольців.

"Через нашу мережу центрів "ЯМаріуполь" ми впроваджуємо кращі практики-підтримки. На цьому шляху тісно співпрацюємо з громадами, партнерами та міжнародними донорами. Працюємо над розширенням сервісів, аби надавати комплексну підтримку та охопити нею більше маріупольських родин. Маріупольці  потрібні Україні, тут їм готові надати підтримку та турботу", - мер Маріуполя Вадим Бойченко.

Локації “ЯМаріуполь”: 

Побутові центри:

  • Одеса, вул. Пішонівська, З0А
  •  Київ, вул. Магнітогорська, 9
  •  Запоріжжя, проспект Соборний, 152
  • Дніпро, вул. Андрія Фабра, 10
  • Львів, вул. Замарстинівська, 120б

Працюємо з 8:00 до 18:00, вихідний – неділя.