Новини

Назад

У Маріуполі встановили понад пів тисячі розумних електролічильників 

26 листопада 2021, 13:49
980
Житлово-комунальне господарство

Розумні лічильники – основа для побудови Smart Grid в Маріуполі. Вони дозволяють економити гроші та самостійно передають покази електроспоживання оператору системи розподілу (ОСР). Фахівці ДТЕК Донецькі електромережі вже замінили електролічильники у квартирах 584 маріупольців. 

Як повідомляє компанія, встановлення таких лічильників безкоштовне. Нові двозонні прилади обліку вже встановили сім'ям, які проживають за адресами: пр. Перемоги, 108, 110, 112, 114, вул. Олімпійська, 77, 79. До кінця року такі електролічильники з'являться ще у 159 мешканців цих будинків. 

Завдяки заміні маріупольці отримають зручніший сервіс. Такі електролічильники дозволяють абонентам користуватися денним чи нічним тарифами. Також вони об'єднані у мережу. Інформація, що надходить від них, накопичується і централізовано обробляється. Переважно аналізуються дані щодо обсягу споживання електроенергії. 

Нові лічильники встановлюються у будинках, включених до інвестиційної програми. Вона формується на початку року та затверджується національним регулятором —  НКРЕКП. Для виконання монтажних робіт клієнтам необхідно допустити спеціалістів ДТЕК Донецькі електромережі до приміщення (якщо лічильник знаходиться у квартирі). 

Перед тим, як проводити заміну, фахівці наперед інформують мешканців. Розміщують у будинках оголошення, де вказують дату виконання робіт та контактний телефон відповідальної особи компанії. Роботи виконують співробітники ДТЕК Донецькі електромережі, одягнені у фірмовий спецодяг сіро-жовтого кольору з назвою компанії. На вимогу клієнта електромонтери повинні пред'явити відповідні посвідчення.